Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Stevia, a csodacukor

2011.07.04

 

Másként édes, mint a hagyományos cukor, és aki túlságosan szokatlannak találná, keverheti más, természetes vagy mesterséges édesítőkkel, így az utóíze semlegessé válik. „Túladagoláskor” enyhén keserűvé válhat, ezért nem árt némi türelem és kísérletezés a megfelelő íz eléréshez.
 
Általában egy csipet por egy evőkanál cukornak felel meg, szirup esetén körülbelül két csepp ér ugyanennyit, tabletta formában pedig egy bogyó egy kockacukor édesítő erejével rendelkezik.
 
Hosszú távon érdemes megpróbálkozni a növény nevelésével. Szubtrópusi, évelő növény, de csak két fajtája tartalmazza az édességet előidéző szteviozidokat, ezek közül is a stevia rebaudiana Bertoni nevű a legelterjedtebb. A jó vízáteresztésű talajt és a világos helyeket szereti, késő ősztől védeni kell a fagytól. Aratni ősszel, közvetlenül virágzás előtt vagy utána érdemes, a levelek szárításához jól szellőző helyiséget válasszunk.
 
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Június / 2018 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS