Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.
Tiszta vizet a pohárba, ...
2011.07.05
… a többi jó lesz öblíteni, mosni, mosogatni. Annak ellenére, hogy bolygónk felületének közel 70%-át víz borítja, hamarosan lehet, hogy meg kell küzdenünk minden cseppért. A földi vizek 97%-a sós, a maradék nagy részét pedig sarkvidéki jég tartalmazza. A fennmaradó nem egészen 1%-on osztozunk közel 7 milliárdan.
Pelusbontó gomba
2011.07.05
A neve ellenére az eldobható pelenkáktól kifejezetten nehéz megszabadulni, lebomlásuk több száz évig is eltarthat. A mexikóvárosi egyetemen azonban megtalálták a módját, hogyan tudják felgyorsítani a folyamatot.
Komposztálás kezdőknek
2011.07.04

A kellően változatos tavasz után remek alkalom nyílik a kerti komposzthalom „felfrissítésére” vagy éppen létrehozására. Komposztáláskor a háztartási szerves hulladékok, lenyírt gyep, sövény, egyéb növényi részek, sőt, még egyes papírfélék bomlása során tápanyagokban gazdag talajjavító „születik”, amit a növények biztosan meghálálnak majd.

 
Kémia-koktél
2011.07.04

Talán bele sem gondolunk, mennyi vegyszerrel találkozik a szervezetünk mindennap: mosószerek, tisztítószerek, higiéniai eszközök, műanyagok. Egyenként, rövid távon talán nem okoznak problémát, de egymással kölcsönhatásba lépve saját egészségünket és a környezet is veszélyzetetik.

Hányas az öko-lábad?
2011.07.04
Kíváncsi vagy mennyire fenntartható az életmódod? Az interneten többféle ökolábnyom-kalkulátor közül is választhatsz, amelyek a közlekedési szokásaidtól a hulladékkezelésen át a lakásod szerkezetéig átvizsgálják, mekkora területet foglalsz el a Földön. Vagy éppen hány Földet foglalnál el.
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Június / 2018 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS