Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Kémia-koktél

2011.07.04

Talán bele sem gondolunk, mennyi vegyszerrel találkozik a szervezetünk mindennap: mosószerek, tisztítószerek, higiéniai eszközök, műanyagok. Egyenként, rövid távon talán nem okoznak problémát, de egymással kölcsönhatásba lépve saját egészségünket és a környezet is veszélyzetetik.

greenbiz.com

Tisztítószereink, tusfürdőink, samponjaink, dezodoraink kémiai összetevői külön-külön, laboratóriumi tesztek során egészségre ártalmatlannak minősülnek, addig a mindennapos használatban, egymással százféleképpen összekeveredve hatásaik beláthatatlanok lehetnek.
 
Az egyes anyagok mérgező hatása a keveredés során nem pusztán összeadódik, hanem megsokszorozódik. A gyártóknak kötelességük lenne figyelembe venni a vegyi anyagok kölcsönhatásait, és ezek alapján meghatározni a mennyiségeket. A keveredés további vizsgálata valószínűleg a szabályozás szigorodását fogja eredményezni, de hosszú távon mindenképpen kifizetődőbb lenne a környezetbarát vegyipar fejlesztése, még ha ez kicsit paradoxonnak hangzik is.
 
Néhány egyszerű, olcsó megoldással azonban máris csökkenthetjük a vegyszereink számát, minimalizálva ezzel a kockázatot. Takarításhoz, különösen vízkőoldáshoz jól használható az ecet, illetve a citromlé, súrolni konyhasóval is hatékonyan lehet. Fertőtlenítéshez szintén jól használható a só és az ecet. Mosószer helyett kipróbálhatjuk a mosódiót, ezt az Indiában termő, kicsi bogyót, amelynek héjából víz hatására tisztítószerként működő saponin oldódik ki. http://mosodio.hu/
 
Forrás: greenbiz.com
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Június / 2018 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS