Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Újrahasználat mesterfokon

2011.07.06

 

Alufólia
- Késélező: hajtogassuk össze 4-6 rétegben, vágjuk át néhányszor az életlen késsel, és már kész is a kézi élező. Kerti szerszámok, ollók élesítésére is alkalmas, csak növeljük a rétegek számát.
 
- Ha ki akarjuk zárni neveletlen háziállatainkat a ház vagy a kert bizonyos részeiből, aggassunk használt alufóliacsíkokat egy zsinórra a terület köré. Távol tartja a legtöbb állatot, házikedvenceket és a vadon élőket is.
 
- Ha nem szakadt szét teljesen, elmosva és egy sodrófával kinyújtva ismét használatra kész. Kivéve, ami nyers hússal érintkezett.
 
Tojáshéj
- Az összetört tojáshéjat szórjuk növényeink köré, vegyszerek nélkül tartja távol a növényeket felzabáló csigákat, hernyókat.
- Az almaecetben feloldott tojáshéj kiválóan alkalmas kisebb bőrirritációk és a viszketés enyhítésére.
 
Vodka
- Kiránduláskor több okból is érdemes vodkát tartani magunknál. Például csalánnal, mérges szömörcével való fájdalmas találkozáskor kis mennyiségben a bőrre kenve eltávolítja a viszketésért felelős urushiol olajat. (Bár belsőleg használva valószínűleg ugyanolyan hatásosan enyhíti a növénycsípések okozta fájdalmat.)
- Mosás után egy picit spricceljünk a ruhákra, megtartja a frissességet, mert megöli a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat, és megszáradva illatmentes.
- A vodka ugyanolyan könnyen elűzi a bosszantó rovarokat, mint a rosszkedvet. Tegyünk egy keveset egy szórófejes üvegbe, és szórjuk a rovarokra vagy, megelőzésképpen a bőrünkre.
 
Nejlonharisnya
- A hagyma, krumpli, fokhagyma tovább friss marad, ha harisnyába csomagolva fellógatjuk egy jól szellőző helyre.
- Ugyanígy, potpourrit, szárított virágokat is tehetünk egy tiszta harisnya szárába, és akasszuk fel a szobában vagy a ruhásszekrényben.
- Kesztyűként felhúzva eltávolítja a hajat, állatszőrt a ruhákról és a bútorokról. A dezodormaradványokat is kiszedi.
- Karcolásmentesen lehet vele tisztítani csempét és egyéb felületeket.
 
Forrás: thedailygreen.com
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2018 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS